Startsida Sleighcross
Det här är Persåsbacken PDF Print E-mail

Vad är Sleigh Cross ? 
Sleigh Cross är början på en ny Kälksport anpassad och utvecklad i naturlig miljö. Ett spännande nytillskott av vinteraktiviteter. Något som bara finns i Persåsen än så länge. Men flera banor är redan planerade på fjällanläggningar i Sverige.

En referensanläggning för utveckling av kälkåkning
Sleigh Cross Park är ingen kommersiell anläggning. Anläggningen byggs och utvecklas av en idrottsklubb, Persåsens Skid och Kälkklubb. Idé och utformning ligger nära rodelbanor och grunden är efterfrågan på en kälksport anpassad till Sverige och Norden. Det är intresse, kompetens, och ideellt engagemang som ligger bakom anläggningen.

Vi vill visa vägen
Vi vill visa vägen till en ny vinteraktivitet som passar alla åldrar, barn, ungdomar och familjer kan här ha kul tillsammans. Därför är Sleigh Cross en lämplig aktivitet för fjällanläggningar som ett komplement till skidåkning. Även kommuner som vill satsa på något nytt och spännande kan få idéer till nya verksamhetsområden för vinteraktiviteter, från Bobland med körkort, familjevänliga banor till tävlingsbanor. I bankonceptet ingår allt från stakning av banan till byggnation, tekniker för preparering av banor, säkerhetsaspekter m.m.

Här finns också SVEDJAN vår fina klubbstuga.
Här kan Du kan värma Dig, äta lite lätt och dricka varmt i trevlig miljö.
Här löser du ditt liftkort för att åka skidor och kälke i liften. I kortet ingår lån av kälke, det finns också möjlighet att hyra skidor. Ta gärna med egen hjälm om ni ska åka kälke, det finns bara ett begränsat antal att låna.

Vi som jobbar här gör det helt ideellt för vi tycker det är kul.

VÄLKOMMEN hit och åk i våra backar!